Påske murzin
Murzin er et påskebakverk fra Cieszyn Silesia-regionen. Det er en godt bakt gjærdeig med kjøttpålegg. Navnet kommer av fargen på brødet - det ble tidligere bakt med mørkt mel i vedfyrte ovner - når man la på brensel, la asken seg på deigen og ga den en veldig mørk farge på toppen.
Tilbredning: 1h 50 min
Middels
Tilbredning: 1h 50 min
Middels
Ingredienser:
- 1 g svart pepper
- 2 g tørket merian
- 200 g løk
- 40 g sukker
- 100 g smør
- 60 g hele hønseegg
- 200 g Røkte middags pølser
- 40 g eggeplommer av hønseegg
- 150 g Benfritt røkt bacon
- 300 g Drikkemelk, 2 % fett
- 30 g komprimert bakergjær
- 40 g rapsolje
- 150 g kokt svineskinke
- 615 g hvetemel type 450
- 5 g nigella
Metode:
- Tilsett 300 gram melk, 40 gram sukker og 30 gram gjær i en kopp. Varm i 1 minutt ved 40 °C med 4 revers hastighet. La stå i en lukket kopp i 15 minutter.