Påske murzin

Murzin er et påskebakverk fra Cieszyn Silesia-regionen. Det er en godt bakt gjærdeig med kjøttpålegg. Navnet kommer av fargen på brødet - det ble tidligere bakt med mørkt mel i vedfyrte ovner - når man la på brensel, la asken seg på deigen og ga den en veldig mørk farge på toppen.

Tilbredning: 1h 50 min

Middels

Påske murzin

Tilbredning: 1h 50 min

Middels

Ingredienser:

  • 1 g svart pepper
  • 2 g tørket merian
  • 200 g løk
  • 40 g sukker
  • 100 g smør
  • 60 g hele hønseegg
  • 200 g Røkte middags pølser
  • 40 g eggeplommer av hønseegg
  • 150 g Benfritt røkt bacon
  • 300 g Drikkemelk, 2 % fett
  • 30 g komprimert bakergjær
  • 40 g rapsolje
  • 150 g kokt svineskinke
  • 615 g hvetemel type 450
  • 5 g nigella

Metode:

  1. Tilsett 300 gram melk, 40 gram sukker og 30 gram gjær i en kopp. Varm i 1 minutt ved 40 °C med 4 revers hastighet. La stå i en lukket kopp i 15 minutter.

Last ned Philipiak Home-appen for Cookover oppskrifter - helt gratis

Hvordan gjøre det?

  • Skann QR-koden
  • Last ned appen til telefonen din
  • Registrer deg i Philipiak Home-appen og nyt alle oppskriftene på Cookover