Svinekam under en dyne
Svinekam under en pierzynka er en tradisjonell polsk rett som vanligvis består av en skive svinekam, stekt i en stekepanne, servert under et lag med tykk saus, ofte med sopp, løk og fløte. Navnet "pierzynka" kommer av konsistensen på sausen, som skal minne om en luftig dyne.
Tilbredning: 1h 30 min
Lett
Tilbredning: 1h 30 min
Lett
Ingredienser:
- 2 g svart pepper
- 70 g løk
- 12 g salt
- 150 g yoghurt naturell, 2 % fett
- 15 g sennep
- 20 g rapsolje
- 400 g sene poteter
- 800 g benfri rå svinekam
- 200 g lys gul ost
- 80 g CVR-majones
Metode:
- Sett en bolle på lokket av en kopp uten propp og vei ut 800 gram svinekjøtt i den. Skjær i skiver, ca. 8 stykker. Bryt opp hver skive med en støter som for koteletter. Krydre kjøttet med 1 ts salt og 1 ts pepper.