Kålstuing

Kålstuing er en klassisk norsk rett som kan beskrives som braisert kål i en kremet bechamelsaus. Det er en rett med en enkel, men svært beroligende smak, typisk for det skandinaviske kjøkkenet som verdsetter sesongbaserte og lett tilgjengelige råvarer.

Tilbredning: 50 min

Lett

Kålstuing

Tilbredning: 50 min

Lett

Ingredienser:

  • 1000 g vann
  • 1 g svart pepper
  • 1 g muskatnøtt
  • 3 g salt
  • 15 g smør
  • 20 g maismel
  • 400 g Drikkemelk, 3,2 % fett
  • 500 g hvitkål

Metode:

  1. Sett en bolle på lokket av en kopp uten propp, still inn vekten og vei opp 500 gram hvitkål skåret i 3 cm lange biter. Tilsett 1 teskje salt og gni kålen grundig.

Last ned Philipiak Home-appen for Cookover oppskrifter - helt gratis

Hvordan gjøre det?

  • Skann QR-koden
  • Last ned appen til telefonen din
  • Registrer deg i Philipiak Home-appen og nyt alle oppskriftene på Cookover