Kvæfjordkake - norsk julekake

Verdens beste er en tradisjonell norsk kake, også kjent som Kvæfjordkake. Den har fått navnet sitt på grunn av sin unike smak og delikate konsistens, som gjør den til en av Norges mest elskede desserter.

Forberedelse: 2h

Lett

Kvæfjordkake - norsk julekake

Forberedelse: 2h

Lett

Ingredienser:

  • 8 g vaniljesukker - CVR
  • 2 g bakepulver
  • 4 g en stang vanilje
  • 50 g smuttede mandler
  • 375 g sukker
  • 150 g smør
  • 160 g eggeplommer av hønseegg
  • 250 g Drikkemelk, 3,2 % fett
  • 100 g eggehviter fra høner
  • 20 g Maisstivelse
  • 500 g 30 % fett kremost
  • 150 g hvetemel type 450

Metode for implementering:

  1. Sett en bolle på lokket av en kopp uten lokk, still vekten på nytt og vei av 50 gram mandelflak. Sett bollen til side. Sett en hakkestang i koppen. Tilsett 150 gram romtemperert smør skåret i mindre biter og 125 gram sukker i koppen. Mal i 1 minutt på 6 omvendte hastigheter. Skrap innholdet ned i bunnen av koppen med en slikkepott. Fortsett å piske i 1 minutt og 30 sekunder ved 6 bakovergående hastigheter.

Last ned Philipiak Home-appen for å oppdage alle oppskriftene på Cookover.

Hvordan gjør man det?

  • Skann QR-koden
  • Last ned appen til telefonen din
  • Registrer deg for Philipiak Home-appen og nyt alle oppskriftene på Cookover