Kvæfjordkake - "verdens beste"
Verdens beste er en tradisjonell norsk kake, også kjent som Kvæfjordkake. Den har fått navnet sitt på grunn av sin unike smak og delikate konsistens, noe som gjør den til en av Norges mest elskede desserter.
Tilbredning: 2h
Lett
Tilbredning: 2h
Lett
Ingredienser:
- 8 g vaniljesukker - CVR
- 2 g bakepulver
- 4 g en stang vanilje
- 50 g smuttede mandler
- 375 g sukker
- 150 g smør
- 160 g eggeplommer av hønseegg
- 250 g Drikkemelk, 3,2 % fett
- 100 g eggehviter fra høner
- 20 g Maisstivelse
- 500 g 30 % fett kremost
- 150 g hvetemel type 450
Metode:
- Sett en bolle på lokket av en kopp uten lokk, still vekten på nytt og vei opp 50 gram mandelflak. Sett bollen til side. Sett en målestav i koppen. Tilsett 150 gram romtemperert smør skåret i mindre biter og 125 gram sukker i koppen. Mal i 1 minutt på 6 omvendte hastigheter. Skrap innholdet ned i bunnen av koppen med en slikkepott. Fortsett å piske i 1 minutt og 30 sekunder ved 6 bakovergående hastigheter.