Gul karri med kylling
En klassisk rett fra det thailandske kjøkken. Takket være gurkemeie får retten en vakker gul farge. Krydderkraften og kokosmelken gjør retten ekstremt eksotisk og aromatisk.
Forberedelse: 45 min
Vanskeling
Forberedelse: 45 min
Vanskeling
Ingredienser:
- 500 g vann
- 60 g buljongpasta - CVR
- 7 g chilipepper
- 20 g ingefær
- 5 g karrypasta
- 5 g gurkemeie
- 750 g kyllingfilet
- 8 g kyllingkrydder
- 200 g rød pepper
- 90 g kalk
- 25 g fersk koriander
- 11 g brunt sukker
- 20 g soyasaus
- 150 g løk
- 300 g courgetter
- 15 g hvitløk
- 200 g gulrøtter
- 5 g salt
- 400 g Kokosmelk
- 120 g rapsolje
Metode for implementering:
- Skrell og hakk løken og hvitløken i mindre biter. Fjern frøene fra chilipeppene og skjær dem også i mindre biter. Skrell ingefæren med en skje eller skreller og skjær den i tynne skiver. Skrell ingefæren og skjær den i tynne skiver. Legg alle ingrediensene i en miksebolle og kjør i 10 sekunder på 10 rpm. på 10 rpm.