Bouillabaisse - fiskesuppe fra Middelhavet
En klassisk fransk fiske- og skalldyrsuppe som er svært populær i hele det nordlige Middelhavet.
Forberedelse: 1h 30 min
Lett
Forberedelse: 1h 30 min
Lett
Ingredienser:
- 900 g Water, tap
- 70 g Pasta rosołowa - CVR
- 2 g Spices, bay leaf
- 10 g Pepper, hot chili, raw
- 100 g Shallots, raw
- 90 g Oil, olive, extra virgin
- 600 g Tomato products, canned, puree, with salt added
- 5 g Basil, fresh
- 350 g Krewetki, szare
- 700 g Dorade grise, ou daurade grise, ou griset, crue
- 15 g Czosnek
- 100 g Marchew
- 150 g Wino białe, wytrawne
- 100 g Seler korzeniowy
- 5 g Pietruszka, liście
Metode for implementering:
- Ha i 100 gram skrelt og kutt i mindre biter sjalottløk, 3 pillede hvitløksfedd og en halv chilipepper uten frø. Hakk i 10 sekunder med en hastighet på 10 omdreininger.