Hollandaisesaus
Hollandaisesaus er en av de "5 modersausene" (de andre er bechamelsaus, tomatsaus, volutesaus og spansk saus). Disse sausene er utgangspunktet for alle sausene i det klassiske franske kjøkkenet.
Forberedelse: 10 min
Lett
Forberedelse: 10 min
Lett
Ingredienser:
- 1 g hvit pepper
- 3 g sukker
- 3 g salt
- 150 g smør
- 10 g sitronsaft
- 40 g tørr hvitvin
- 80 g eggeplommer av hønseegg
Metode for implementering:
- Legg en slikkepott i et beger. Tilsett i koppen 4 eggeplommer, 4 ss hvitvin og saften av 1/4 sitron, 1/2 ts av 1/4 sitron, 1/2 teskje sukker, 1/2 teskje salt og 1/3 teskje hvit pepper og og 150 gram smør. Pisk i 7 minutter med en hastighet på 3 omdreininger ved 65 ℃.