Hasselnøttkake
Fuktig sjokolade- og valnøttkake er en deilig og smaksrik versjon av den tradisjonelle sjokoladekaken, beriket med knasende nøtter.
Forberedelse: 1h
Lett
Forberedelse: 1h
Lett
Ingredienser:
- 250 g vann
- 20 g bakepulver
- 16 g vaniljesukker
- 65 g kakao
- 500 g sukker
- 1 g salt
- 20 g brødsmuler
- 120 g smør
- 360 g hele hønseegg
- 250 g valnøtter
- 100 g rapsolje
- 350 g hvetemel type 450
Metode for implementering:
- Legg 150 gram valnøtter i begeret. Lukk koppen med lokket og proppen. Mal i 5 sekunder på hastighet 15. Overfør nøttene til en bolle. Sett til side. Tørk av koppen med en klut for å bli kvitt eventuelle nøtterester. Sett en bolle på lokket på koppen uten korken og vei opp 250 gram sukker. Sett til side. Sett en bolle på lokket av koppen, og vei av 350 gram hvetemel type 450. Sikt melet gjennom en sil.