Gamle polske pepperkaker - kake
Et tradisjonelt bakt produkt assosiert med jul er pepperkaker. Av de forskjellige typene er gamle polske pepperkaker de mest krevende. Det tar flere uker å lage den, fordi deigen, som eltes med mye honning, må modnes i kulde i lang tid. Men det er verdt innsatsen, for denne pepperkaken har en helt unik konsistens og smak. Dette bakeproduktet var kjent i Polen allerede i middelalderen, og Toruń er berømt for det. Pepperkakene er ofte glasert med sjokolade eller glasur, og innsiden er fylt med nøtter, syltetøy eller nøtter.
Forberedelse: 1h 30 min
Middels
Forberedelse: 1h 30 min
Middels
Ingredienser:
- 8 g natron
- 40 g pepperkakekrydder
- 250 g sukker
- 3 g salt
- 100 g smør
- 120 g hele hønseegg
- 500 g hvetemel type 550
- 250 g biehonning
Metode for implementering:
- Tilsett 100 gram smør, 250 gram sukker og 250 gram flytende honning i en kopp. Smelt i 6 minutter ved 110 °C med en hastighet på 4 omdreininger.