Kylling Aspic med egg
Kyllinggelé er en klassisk rett som finnes i mange kjøkken rundt om i verden, spesielt i Sentral- og Øst-Europa. Den serveres kald som forrett eller snacks. Den drysses med sitronsaft eller eddik. Med et kokt egg i tillegg blir den et utmerket tilskudd til påskemenyen.
Forberedelse: 1h 40 min
Middels
Forberedelse: 1h 40 min
Middels
Ingredienser:
- 2300 g vann
- 2 g allehånde
- 200 g kyllingfilet
- 1 g laurbærblader
- 200 g gulrøtter
- 18 g salt
- 360 g hele hønseegg
- 70 g purre
- 50 g gelatin
- 80 g selleri
- 80 g knollselleri
- 25 g persilleblader
- 70 g persillerot
- 100 g frosne grønne erter
- 300 g kyllinglårkjøtt, uten skinn
- 1 g malt pepper
Metode for implementering:
- Tilsett 500 gram vann i en kopp. Legg en kurv med 6 egg i koppen. Lukk koppen med lokk og propp.