Fisk med grønnsaker på nesten gresk vis
Mør torsk panert i sesam med en tomatintensiv grønnsakssaus med selleri, søte gulrøtter og persille.
Forberedelse: 1h
Middels

Forberedelse: 1h
Middels
Ingredienser:
- 200 g vann
- 2 g svart pepper
- 1 g hvit pepper
- 1 g allehånde
- 1 g laurbærblader
- 2 g gurkemeie
- 15 g sitronskall
- 200 g løk
- 400 g gulrøtter
- 25 g sitronsaft
- 1000 g fersk torsk
- 80 g olivenolje
- 70 g sesamfrø
- 200 g knollselleri
- 80 g persillerot
- 90 g tomatkonsentrat 30
- 50 g klaret smør
Metode for implementering:
- Sett en bolle på lokket av en kopp uten propp, nullstill vekten og vei opp 1 000 gram torsk delt i mindre biter. Tilsett 50 gram olivenolje, saften presset fra 1/2 sitron, 1/2 teskje gurkemeie, 1 teskje hvit pepper og 1 teskje sort pepper i bollen med torsken. Bland hele blandingen grundig. Tilsett 70 gram sesamfrø, bland grundig og sett til side.