Kremet purreløk. Torsk med babygulrøtter og poteter.
En deilig oppskrift på en to-retters middag for hele familien. Kremet suppe med aromatisk purreløk stekt i smør og mør torskefilet tilberedt i damp med hvitløkssmør, nye poteter og gulrøtter servert med fersk dill.
Forberedelse: 1h 30 min
Middels
Forberedelse: 1h 30 min
Middels
Ingredienser:
- 1 g hvit pepper
- 700 g grønnsaksbuljong
- 200 g løk
- 28 g hvitløk
- 300 g gulrøtter
- 13 g salt
- 280 g smør
- 500 g purre
- 70 g olivenolje
- 20 g dillfrø
- 900 g tidlige poteter
- 10 g persilleblader
- 100 g smelteost av typen Edam
- 600 g Torskefilet
Metode for implementering:
- Sett en bolle på lokket av en kopp uten kork, tilbakestill vekten og vei 600 gram torskefilet fordelt på 4 porsjoner, tilsett 1 klype hvit pepper og 1 klype salt. Bland hele blandingen grundig og sett til side i kjøleskapet.