Sveitsisk potetpannekake
Rosti er den sveitsiske nasjonalretten. Den tilberedes av kokte, revne poteter. Den stekes tradisjonelt i olje eller smør, og serveres alene eller sammen med knekkebrød, ost eller egg.
Forberedelse: 2h
Lett

Forberedelse: 2h
Lett
Ingredienser:
- 1000 g vann
- 1 g hvit pepper
- 3 g salt
- 20 g gressløk
- 60 g Stekte egg i smør
- 50 g smult
- 30 g rapsolje
- 500 g sene poteter
Metode for implementering:
- Tilsett 1000 gram vann i koppen. Plasser begge etasjene i dampkokeren på lokket på koppen. Vei opp 500 gram skrelte poteter i terninger i andre etasje. Kok i 35 minutter ved 140 °C. Ta ut dampkokeren og la den stå på det oppadvendte lokket, la potetene avkjøles helt og sett dem i kjøleskapet i minst 1 time. Hell vannet ut av koppen og la det renne av.