Kylling på baskisk vis
Kylling på baskisk vis er en tradisjonell rett fra den baskiske regionen som kombinerer enkle ingredienser med de intense smakene som er karakteristiske for dette kjøkkenet. Hovedingrediensen er kylling, som braiseres i en aromatisk saus av tomater, grønnsaker og serranoskinke.
Forberedelse: 1h 10 min
Lett

Forberedelse: 1h 10 min
Lett
Ingredienser:
- 1 g svart pepper
- 15 g buljongpasta - CVR
- 1 g sterkt paprikapulver
- 2 g timian
- 250 g løk
- 15 g hvitløk
- 12 g salt
- 50 g smør
- 120 g hele hønseegg
- 300 g rød pepper
- 500 g tomater
- 60 g olivenolje
- 1000 g kyllinglår
- 200 g Szynka serrano
Metode for implementering:
- Sett en stor bolle på lokket av koppen, nullstill vekten, vei ut 1000 gram kyllinglår. Krydre kjøttet med 1/2 ts salt og 1/2 ts nykvernet pepper. Forvarm ovnen til 200 °C med termofunksjonen.