Fiskegryte
Møre fiskestykker, som torsk og laks, stekes under en kremet bechamelsaus. Hele retten dekkes med en glatt, smøraktig potetmos, som får en gyllen, sprø skorpe under stekingen.
Forberedelse: 1h 30 min
Lett

Forberedelse: 1h 30 min
Lett
Ingredienser:
- 1000 g vann
- 2 g svart pepper
- 20 g sitronsaft
- 5 g sitronskall
- 15 g salt
- 240 g smør
- 600 g fersk torsk
- 650 g Drikkemelk, 2 % fett
- 20 g sennep
- 60 g parmesanost
- 15 g dillfrø
- 600 g fersk laks
- 1000 g sene poteter
- 100 g frosne grønne erter
- 120 g 30 % fett kremost
- 80 g hvetemel type 450
Metode for implementering:
- Tilsett 60 gram parmesanost kuttet i mindre biter i en kopp. Mal i 30 sekunder på 20 hastigheter. Overfør til en bolle og sett til side. Skyll koppen.