Fastelavnsboller
Norske gjærboller med kremfløte og bringebærsyltetøy, kjent som «fastelavnsboller», er en tradisjonell delikatesse som serveres i forbindelse med fastelavn. Disse luftige, smøraktige bollene er laget av en gjærdeig som blir lett og delikat søt etter heving og steking.
Forberedelse: 1h 45 min
Middels
Forberedelse: 1h 45 min
Middels
Ingredienser:
- 1 g Spices, cardamom
- 2 g Baking powder, low-sodium
- 30 g Cukier puder CVR
- 100 g Cukier
- 3 g Sól biała
- 100 g Masło ekstra
- 60 g Jaja kurze całe
- 50 g Drożdże piekarskie, prasowane
- 350 g Mleko spożywcze, 3,2% tłuszczu
- 500 g Mąka pszenna typ 450
- 300 g Bita śmietana - CVR
- 100 g Dżem malinowy
Metode for implementering:
- Tilsett 350 gram melk og 100 gram smør i en kopp. Varm i 3 minutter ved 80 °C med en hastighet på 2 omdreininger.