Fastelavnsboller
Norske gjærboller med kremfløte og bringebærsyltetøy, kjent som «fastelavnsboller», er en tradisjonell delikatesse som serveres i forbindelse med fastelavn. Disse luftige, smøraktige bollene er laget av en gjærdeig som blir lett og delikat søt etter heving og steking.
Forberedelse: 1h 45 min
Middels
Forberedelse: 1h 45 min
Middels
Ingredienser:
- 1 g malt kardemomme
- 2 g bakepulver
- 30 g CVR strøsukker
- 100 g sukker
- 3 g salt
- 100 g smør
- 60 g hele hønseegg
- 50 g komprimert bakergjær
- 350 g Drikkemelk, 3,2 % fett
- 500 g hvetemel type 450
- 300 g pisket krem - CVR
- 100 g Dżem malinowy
Metode for implementering:
- Tilsett 350 gram melk og 100 gram smør i en kopp. Varm i 3 minutter ved 80 °C med en hastighet på 2 omdreininger.