Syltede sitroner
En delikatesse fra det marokkanske kjøkken, en utsøkt tilbehør til gryteretter, salater, kjøtt, fisk, grøt, dressinger eller supper. Takket være gjæringsprosessen er de syltede sitronene så myke at du kan spise dem med skje sammen med sitronskall.
Forberedelse: 30 min
Lett
Forberedelse: 30 min
Lett
Ingredienser:
- 2500 g vann
- 1 g allehånde
- 1 g laurbærblader
- 2 g nellik
- 12 g chilipepper
- 5 g kanelstang
- 1000 g sitroner
- 120 g salt
- 250 g sitronsaft
- 1 g malt pepper
- 1 g Kolendra, nasiona
Metode for implementering:
- På lokket av kruset uten kork, plasser en bolle, nullstill vekten og vei opp 1000 gram økologiske, små, ikke-vokste sitroner, nøye vasket og skrubbet. Skjær de veide sitronene på tvers med en kniv til 2/3 av lengden, og legg deretter en klype salt i hver sitron og legg dem tett i en stor, steriliserte glass.