Stekt laks og rissalat
En næringsrik salat med bakt laks og ris er et forslag til en frisk og lett lunsjboks eller mellommåltid, spesielt for elskere av fisk og retter i japansk stil.
Forberedelse: 1h 40 min
Middels

Forberedelse: 1h 40 min
Middels
Ingredienser:
- 1 g svart pepper
- 50 g soyasaus
- 2 g granulert hvitløk
- 20 g fersk ingefær
- 20 g sriracha
- 200 g basmatiris
- 30 g riseddik
- 2 g chiliflakes
- 180 g avokado
- 200 g agurker
- 6 g salt
- 15 g gressløk
- 60 g sesamolje
- 30 g olivenolje
- 20 g biehonning
- 400 g fersk laks
Metode for implementering:
- Kok 200 gram tørr basmatiris. Se oppskrift «Basmatiris». Det skal bli ca. 600 gram. La risen avkjøles grundig.