Svart linsesalat med soltørkede tomater
Tilbered et deilig og verdifullt mellommåltid av den sunneste varianten av linser. Tilsetningen av soltørkede tomater, sitronskall og persille gir den en subtil smak.
Forberedelse: 1h 10 min
Lett

Forberedelse: 1h 10 min
Lett
Ingredienser:
- 1500 g vann
- 10 g sitronskall
- 10 g chilipepper
- 12 g kokesalt
- 180 g løk
- 10 g hvitløk
- 6 g salt
- 40 g sitronsaft
- 70 g olivenolje
- 30 g persilleblader
- 120 g soltørkede tomater i olje (drenert)
- 200 g svarte linser
Metode for implementering:
- Sett en kokekurv på lokket av en kopp uten lokk, og vei opp 200 gram svarte linser i den. Skyll linsene under kaldt vann og legg dem over i koppen sammen med kurven. Tilsett 1500 g vann og 2 ts salt. Kok i 20 minutter ved 100 °C. La linsene stå i den lukkede koppen i 5 minutter. Ta kurven med linser forsiktig ut av koppen med en slikkepott, og legg kurven på en tallerken for å la den renne av. Hell vannet ut av koppen, avkjøl den med kaldt vann og la den renne av.