Riskrem med jordbærsaus
Riskrem med jordbærsaus er en tradisjonell norsk dessert laget av en delikat riskrem og en søt, aromatisk jordbærsaus. Den klassiske retten er svært populær i høytiden, spesielt til jul. Den myke riskremen, tilsatt kremfløte, smelter perfekt sammen med den forfriskende sausen og skaper en harmonisk og lett sødme som er en fryd for ganen.
Forberedelse: 2h
Lett
Forberedelse: 2h
Lett
Ingredienser:
- 2 g en stang vanilje
- 45 g sukker
- 2 g salt
- 600 g Drikkemelk, 3,2 % fett
- 150 g frosne jordbær
- 350 g 30 % fett kremost
- 100 g Kasza ryżowa
Metode for implementering:
- Tilsett 100 gram risgrøt, 600 gram melk og 1 klype salt i en kopp. Kok i 50 minutter ved 100 °C med en hastighet på 2 omdreininger. Vask og tørk koppen.